Teramisin deri sorunları için “her derde deva” olarak kullandığımız bir kremdir. Bu makalede Teramisin krem basura iyi gelir mi sorusuna cevap verilmektedir.
Basur ile alakalı üç sorun öne çıkmaktadır.
- Birincisi basur yaygın görülen bir rahatsızlıktır ve tedavi edilmezse hep ilerleme eğilimdedir.
- İkincisi basur sinsi ilerleyen bir hastalıktır ve bu nedenle hastaların tedavisi daha kolay olan başlangıç evresini tespit etmeleri zordur.
- Basur, utanma nedeniyle doktora gitmeye çekinilen bir hastalıktır.
Bu üç sorun hastaları basur için Teramisin krem kullanmak gibi çözümlere yöneltmektedir.
Teramisin krem nedir ne işe yarar ?
Teramisin, yani gerçek yazılışıyla Terramycin oksitetrasiklin ve polimiksin B sülfat etken maddelerini içeren, sarı renkte yumuşak ve homojen bir deri merhemidir.
Lokal kullanılan antibiyotiklerdendir.
Teramisin ne işe yarar ?
Oksitetrasiklin geniş spektrumlu bir antibiyotiktir. Enfeksiyon tedavisinde ve yaranın mikrop kapmaması için kullanılır.
Polimiksin B sülfat Bacillus polymixa kaynaklı bir antibiyotiktir. Geniş bir gram negatif mikroorganizma grubuna karşı etkilidir. Etkisini bakterinin hücre zarının yapısını değiştirerek göstermektedir.
Teramisin derideki yara, yanık ve kesiklerin mikrop kapmaması ve ciltteki iltihabın giderilmesi için kullanılır.
Basur nedir ?
Basur, rektumun son kısmında bulunan ve makat bölgesini kontrol eden dokuda yer alan toplardamarların iltihap nedeniyle şişmesi sonucu oluşan bir hastalıktır.
Hastalığın oluşum yeri rektum ise iç basur, anüsün kenarı ise dış basur olarak adlandırılır. Dış basurun tedavisi iç basura göre nispeten kolaydır, çünkü görünür yerdedir ve derinlerde kökü yoktur.
İç basur ise sinsi ilerleyen ve ileri evreye ulaştığında tedavisi zorlaşan bir hastalıktır. Örneğin dış basura krem sürmenin yeterli olduğu bir durumda iç basur bölgesine ulaşmak için fitil gerekir.
Basur tedavisi, eğer hastalık fazla ilerlememişse, kabızlığa engel olacak şekilde zengin lif kaynağı olan besinleri ve bol su tüketerek, uzun süre oturur vaziyette kalmamaya dikkat ederek, ağrı, şişlik ve kaşıntı gibi şikayetler için krem ve bir takım ilaçlar kullanılarak yapılmaktadır.
Bazı hastalarda basur hastalığı hafif seyrederken bazı hastalarda krem ve ilaç kullanımı hastalığın ilerlemesine mani olamamaktadır.
Basur hastalığı eğer çok ileri seviyedeyse basur memesinin lazerle yakılması, zehirle kurutulması veya ameliyatla alınması gibi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.
Tedavi olduktan sonra bazı hastalarda basur tekrarlayabilmektedir.
Teramisin krem basura iyi gelir mi ?
Teramisin derideki yanık, yara, kesik gibi hasarlı bölgelerin mikrop kapmasını engelleyerek deri dokusunun daha çabuk iyileşmesini sağlar. Ayrıca piyoderma, püstüler dermatit gibi iltihaplı deri hastalıklarına karşı da etkilidir.
Basur hastalığında iltihap derinin dışında değil damarın içindedir. İltihap nedeniyle şişen damar dokusu rahatsızlık verecek derecede ağrı ve kaşıntıya sebep olmaktadır.
Basurun ileri evresinde basur memesinin dış yüzeyinde sürtünmeye bağlı çatlak ve kanama görülebilmektedir.
Basur bölgesinin mikrop kapmaması için Teramisin krem bir miktar faydalı olabilmektedir. Ancak basur hastalığında esas sorun genişleyen damar ve damarın içerisindeki iltihaptır. Teramisin bu konuda yeterli tedaviyi sağlamayacaktır.
Basur için bu hastalığın tedavisi için özel olarak üretilmiş basur kremlerini kullanmak gerekmektedir. Basur kremleri basur dokusunun ebatlarını küçültmeye yardımcı olurken şişliğin içerisindeki iltihabı kurutmaya ve ağrıyı azaltmaya da yardımcı olurlar.
Basur hastalığı için tavsiyeler
- Uzun süre oturmayın
- Aşırı kilolu iseniz kilo verin
- Kronik kabızlıktan kaçının
- Bol su için, lifli sebzeler tüketin
- Fiziksel aktivitenizi artırın