Basur hastalığının tedavisi çok ayaklıdır. Hastanın hem beslenmesine dikkat etmesi, ham yaşam tarzında değişikliklere gitmesi hem de hastalığının gerektiği ilaçları kullanması gereklidir.

Kefir basura iyi gelir mi ?

Kefir probiyotik özelliği yüksek olan ve sütün mayalanması ile elde edilen tadı ve kıvamı ayrana benzemekle birlikte tuzsuz ve ekşimsiz bir aroması olan bir içecektir.

Kefirin bazı faydaları şunlardır:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur
  • Kalp ve tansiyon hastalıklarının tedavisine yardımcı olur
  • Sindirimi düzenler
  • Yüksek oranda kalsiyum içerdiği için kas ve kemik sağlığı açısından yararlıdır
  • Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur
  • Çocuklarda dil ve zeka gelişimini destekler

Kefir dolaylı yoldan basura da iyi gelir. Şöyle ki ;

Basur hastalığında hastanın mücadele etmesi gereken hususlardan ikisi fazla kilolar ve kronik kabızlıktır.

Bir kişi kronik olarak kabızlık sorunu çekiyorsa basurdan kurtulması neredeyse imkansızdır, hatta ameliyat olsa dahi hastalığın nüksetme riski vardır.

Çünkü kabızlık makat kaslarını zorlayan bir durumdur. Makat kasları zorlandığında bölgedeki toplardamarlar genişleyerek basura neden olmaktadır.

Kefir sindirimi düzenleyerek kabızlık sorununa çare olmaktadır. Kefir bu özelliği nedeniyle basura iyi gelmektedir.

Fazla kilolar da basur nedenlerindendir. Vücudumuzdaki fazla kilolar, makat bölgesine de ekstra yük bindirmekte, ayrıca göbek bölgesindeki yağlanma, bu bölgede kan akışını yavaşlatan bir bariyer oluşturmakta ve dolaylı olarak basuru tetiklemektedir.

Kefir tok tutma özelliği olan ve metabolizmayı hızlandırarak çabuk kilo vermeyi sağlayan bir içecektir. Kilo vermek isteyenler diyetinde bulunması gereken içeceklerdendir. Kilo verdikçe basur şikayetleri de kademeli olarak azalacaktır.

Basur hastalığı için kefir günlük ne kadar tüketilmelidir ?

Kefirin tavsiye edilen günlük tüketim miktarı bir-iki bardaktır. Günlük ortalamanın iki bardağı aşması tavsiye edilmez. Kefir tüketiminin fazlası sindirim sistemini olumsuz etkilemektedir.

En az ise günde bir veya iki günde bir bardak kefir içmek gerekmektedir.

Kefiri sade olarak veya yanında kuruyemişlerle, bir iki porsiyon  meyveyle tüketebilirsiniz.

Basur hastalığı için tavsiyeler

Basur hastaları doğru beslenmenin yanı sıra şikayetlerini azaltacak tıbbi ürünlerden de yardım almalıdırlar. Basur bir makat hastalığı olduğu için hastalar doktora gitmeye çekinmektedir ancak sırf bu sebeple gereksiz yere acı çekmektedir.

İlgili yazı: Basura doktor nasıl bakar ?

Doktor hastaya basur için en uygun basur kremlerini reçete edecek, gerekirse şikayetlerini azaltarak hayat kalitesini yeniden eski haline döndürmeye yarayan ilaçları reçete edecektir.

Sanılanın aksine basur hastalığının ameliyatsız da çözümü bulunmaktadır. Mesela skleroterapi denilen bir yöntemle iğne ile basur memesine ilaç enjekte edilerek memenin kuruması sağlanmakta, hasta boş yere yıllarca acı çekmemiş olmaktadır.