Thiocilline, antibiyotik etkili ve bir çok deri sorununa iyi gelen bir kremdir. Acaba Thiocilline basura da iyi gelir mi diye sorulmaktadır.

Thiocilline nedir ne için kullanılır ?

Thiocilline pomad, etken maddesi basitrasin ve neomisin sülfat olan antibiyotik özellikli bir deri pomadıdır. Derinin hem yüzeyine hem de iç kısımlarına etki ederek bakteri kaynaklı sorunları çözer ve derinin kendini hızlı onarmasını sağlar.

Başarılı olduğu konular şunlardır:

Deride oluşan çatlak, kesik, yara, iltihap, yanıklarda oldukça iyi iş çıkarır. Meme başı çatlağından güneş yanığına, iltihaplı yaradan egzamaya kadar bir çok deri sorununu başka bir ilaca gerek kalmadan başarıyla çözebilmektedir.

Sanılanın aksine Thiocilline pomadın ağrı kesici veya hücre yenilenmesini hızlandırıcı bir etkisi yoktur. Thiocilline’in yaptığı şey derideki mikropları deriye zarar vermeden temizlemektir. Bu sayede deri kendini çabuk toparlar. Ağrıyı kesmesi plasebodan ibarettir.

Thiocilline pomad ünde 3-4 kere sorunlu deriye uygulanarak kullanılır. Kortizon içermez. Genellikle yan etki de göstermez. Bununla birlikte Thiocilline pomadın deri tarafından emilimi yüksektir, fazla kullanılırsa, uzun süre kullanılırsa veya geniş alana kullanılırsa kan dolaşımına geçebilmektedir.

Thiocilline basura iyi gelir mi ?

Öncelikle belirtmek gerekir ki Thiocilline’in kullanma talimatında basura iyi geldiğine dair bir ifade veya ima bulunmamaktadır. Yani bir basur kremi değildir.

Basur kremleri gerek uyuşturma ve ağrı kesme etkileriyle, gerek tahriş ve kaşıntıyı önlemeleriyle ve gerekse de doku büzücü ve kayganlaştırıcı özellikleriyle basur hastalığı için özel olarak üretilen kremlerdir. Dolayısıyla klasik deri kremleri basur hastalığında basur kremleri kadar etkili değildir.

Bununla birlikte Thiocilline pomad basur dokusuna sürüldüğünde mikrop kapmasını önler ve şikayetlerde hafif de olsa azalmaya neden olabilir.

Basur için nasıl bir tedavi uygulanır ?

Her ne kadar hastalar doktora gitmeye çekinseler de basur kremleri veya bitkisel tedavi ile basur hastalığının ilerlemesi durmadığında er veya geç yine doktora gitmek zorunda kalınmaktadır.

İlgili yazı:Basura doktor nasıl bakar ?

Basur hastalığında bir çok tedavi seçeneği vardır. Bunlardan en önemlisi evde tedavidir. Yani hastanın basur hastalığını ilerleten şeylerden uzak durması ve şikayetleri azaltmak için bazı tedbirler almasıdır.

Mesela;

  • Makat kaslarının zorlanmasına sebep olan şeylerden kaçınmak gerekir. Kabızlık, ağır kaldırmak, fazla kilolar bunlara örnektir.
  • Makat bölgesinde kanın birikmemesi gerekir. Uzun süreli yolculuklar, masa başı işler, yani uzun süre oturmayı gerektiren işler basuru tetiklemektedir. Çok oturmamaya dikkat etmek gerekir.
  • Basur için bol su içmek, az oturmak, lif açısından zengin besinlerle beslenmek gerekir.
  • Basur hastalığı kaynaklı şikayetleri azaltmak için uygulanan en pratik yöntem günde 2- defa yapılan oturma banyosudur. Oturma banyosu basur bölgesini yumuşatarak şikayetleri azaltmaktadır.

Basur hastalığı için doktorun önereceği ilaçlar ise şunlardır:

  • Eğer kronik kabızlık yaşıyorsanız dışkı yumuşatıcı ilaçlar reçete edecektir.
  • Basur hastalığında kaşıntı ve tahriş hissi üst düzeydedir. Bunlar için de kortizonlu krem ve fitiller reçete edilmektedir.
  • Ağrı şikayetleri için lokal uyuşturucu ve kas gevşetici basur kremleri ve fitiller reçete edilmektedir.
  • Basur memesinin küçültülmesi için  doku büzücü, damar daraltıcı krem ve haplar reçete edilmektedir.
  • Ayrıca kırmızı üzüm yaprağı özütü kullanılması tavsiye edilmektedir.

Basur şikayetlerine daha kesin çözüm ise ameliyatlı ve ameliyatsız bazı basur uygulamalarıdır. Örneğin basur memesine ilaç şırınga edilerek kurtulması (skleroterapi), basur memesinin bantla boğulması, basur memesine giden damar tıkanarak memenin kurutulması, lazer ve dalgalar ile basur memesinin küçültülmesi gibi bir çok çeşit tedavi usulü bulunmaktadır.

Basurda son evrede ameliyatsız tedavi usulleri işe yaramamakta basur memesi kesilmek zorunda kalınmaktadır.