Deniz suyu, içerdiği sodyum klorür, sülfat, magnezyum ve kalsiyum dahil olmak üzere bir çok mineral içermesi bakımından göl ve nehir suyu gibi tatlı su kaynaklarından ayrılmaktadır.

Bu sebeple, sedeften, sinüzite kadar bir çok rahatsızlık için deniz suyu tavsiye edilmektedir.

Deniz suyu basura iyi gelir mi ?

Eğer denize yakın bir yerde yaşıyorsanız bunun avantajını değerlendirmelisiniz. Doktorlar basur hastalığı için günde en az iki kere oturma banyosu önermektedirler.

Oturma banyosu, sadece makat kısmının suya sokulduğu, ılık su ile yapılan 15-20 dakikalık bir banyo türüdür. Siz bunun yerine direk denize girerseniz daha iyi sonuç elde edeceksiniz.

Oturma banyosuna mikrop kırması için tuz eklenir, deniz suyunda zaten doğal olarak tuz vardır. Deniz suyundaki tuz basur memesindeki mikrobu kırarak iltihabı ve enfeksiyonu giderir.

Özetle basur hastasıysanız ve yakınınızda deniz var ise bu fırsatı değerlendirin. Bir öğleden önce ve bir öğleden sonra olmak üzere günde iki kez denize girin ve basurunuzu rahatlatın.

Denizde yüzmek basura iyi gelen egzersizlerdendir. Çünkü basurun sebeplerinden birisi makata yük binmesi olup, yüzme makata yük bindirmeyen bir egzersiz türüdür.

Yüzmek kan dolaşımını artırdığı için de basura faydalıdır. Çünkü basur toplardamarda pıhtı birikmesiyle oluşan bir hastalık olup bu pıhtının çözülmesi şikayetleri azaltmaktadır.

Deniz suyu basura ne kadar iyi gelir ?

Deniz suyu basura iyi gelir ancak, bu inatçı hastalığı tamamen tedavi etmede yeterli olmaz, sadece bir miktar rahatlatır. Basur şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur.

Basur hastalığının tedavisinde deniz suyundan büyük beklentilere girmemek gerekir. Yani imkanınız var ise deniz suyunu değerlendirin ama basurunuzu tedavi etmek için deniz kenarına seyahat etmenizi gerektirecek derecede bir faydası bulunmamaktadır.

Deniz suyu ile oturma banyosu yapmak tuzlu suya göre ekstra bir fayda sağlar mı ?

Oturma banyosunu tuzlu su ile değil de denizden getirdiğiniz su ile yaptığınızda ekstra bir faydasını görmezsiniz. Bu nedenle zahmet çekip deniz suyunu depolamayınız.

Basuru nasıl tedavi ederim ?

Klasik bir cevap olacak ama doktora gidin. Basur hastalarının doktor ve hastanelerle olan hikayeleri bazen pek iç açıcı değildir ama insanımızın ancak son evrede doktordan çare aradığını da unutmamak gerekir.

İlgili yazı: Basura doktor nasıl bakar ?

Basurun son evresinde tek çare bıçak altına yatmaktır ama hastalık henüz son aşamaya ulaşmadıysa daha acısız çözümler de vardır.

Ayrıca doktorunuz şikayetlerinizi azaltmanın pratik yöntemlerinden de bahsedecektir. Bunlardan birisi oturma banyosudur. Ilık suya 15 dakika oturunca kaşıntı ve ağrı belirgin bir şekilde azalmakta olup her gün devam eden basur sancılarını hafifletmenin en kolay yolu da budur.

Buna ilave olarak basur kremi veya fitili kullanılır. Fitil görünüş itibariyle itici gelse de kremden daha faydalıdır. Çünkü basurun anüs içindeki köküne ancak fitil etki edebilir.

Basur hastalarına 3  tavsiye

Çok oturma, kan makat bölgende biriktikçe basur şikayetlerin artar.

Kabız olmamaya bak, sert kaka bundan sonra senin en büyük düşmanındır. Sebze yemeklerini bundan sonra daha fazla yemelisin!

Fazla kilolarını ver. Göbek ve karındaki fazla kilolar hem bariyer oluşturup kanın yukarı akmasını engelliyor hem de makata baskı yapıyor.

 

İlgili yazı: Skleroterapi nedir ?