Basur, oldukça inatçı ve alevlendiği dönemlerde hastalara ıstırap çektiren bir rahatsızlıktır. Basur hastalığının şiddetinin arttığı zamanlarda şikayetlerini azaltması için krem kullanması ve oturma banyosu yapması önerilmektedir.

Bacoderm nedir ne işe yarar ?

Bacoderm etken maddesi Mupirosin olan antibiyotik etkili yani bakteri öldürücü bir kremdir. Başlıca kullanım alanları şunlardır:

Deride yırtık, hasar, dikiş yarası, kıl kökü iltihabı, iltihaplı sivilce, çatlak, aşınma, zedelenme, kabuklanma, kabarcık, çıban gibi sorunlarda kullanılır.

Tavsiye edilen kullanım süresi, yara iyileşene kadar veya maksimum 10 gündür. Günde 2 veya 3 kere pamuk veya gazlı bezle hasarlı deriye sürülür. Ciddi deri hasarlarında Bacoderm krem sürüldükten sonra bölge steril bir bezle kapatılır.

Bacoderm basura iyi gelir mi ?

Bacoderm deri ile alakalı bir çok sorunda başarılı olduğu için basura da iyi gelir mi diye sorulmaktadır. Öncelikle basur dokusunun deri ile kaplı olmadığını, basur memesi denilen şişliğin aslında varisleşerek içinde bulunduğu dokudan dışarı sarkan toplardamar olduğunu belirtmek gerekir.

Tahriş ve dokunmaya karşı aşırı hassas olmasının sebebi budur. Basur memesi deri ile kaplı olmadığı için deri kreminin bu bölgede uygulanması uygun değildir. Basur şikayetleri için bu hastalığa özel olarak üretilen basur kremleri kullanılır.

Öte yandan Bacoderm krem basur için kullanılırsa herhangi bir faydası olmaz şeklinde kesin bir şey de söylenmez. Bacoderm mikrop öldürücü özellikte olduğundan basurlu bölgeyi mikroplara karşı korumada kısmen yararlı olabilir.

Bacoderm kremin basur hastalığına iyi gelip gelmediği konusunda bir araştırma yapılmadığı için kullanma talimatında basur hastalığı ile ilgili bir husus yer almamaktadır.

Basur hastalarına tavsiyeler

Öncelikle yanlış bilgiden sakınınız. Basuru kurutan bitki, basuru kurutan krem veya basur hastalığını geçiren bir ilaç yoktur.

Basur hastalığı için kullanılan ilaç ve kremler sadece bu hastalığın şikayetlerini azaltmak içindir. Basur hastalığı oldukça inatçı bir hastalıktır, herhangi bir ot ve veya kremle şıp diye düzelmez. Krem, fitil ve oral yolla alınan bazı ilaçlar sayesinde bu hastalığın şiddeti bir miktar azaltılabilir, hatta bir dönem bu hastalık uykuya yatabilir ama sonradan nüksetmesi olasıdır.

Basur hastalarının öncelikle iki şeyden uzak durması gerekir. Kabızlık ve uzun süre oturmak.

Eğer şikayetler fazlalaşırsa oturma banyosu yapılmalıdır. Oturma banyosu en az kremler kadar ağrıları ve kaşıntıyı azaltmada etkilidir. Günde en az iki kez oturma banyosu basura iyi gelir.

Basur hastaları genelde ağrıları dayanılmaz hale geldiği zaman doktora gitmekte, o zamana kadar lokal uyuşturma etkisi olan basur kremleri ile vaziyeti idare etmektedirler. Bazıları da bitki veya bitki-yağ bazlı ürünlerden medet ummaktadırlar.

Basur için geliştirilen ürünlerin basura az veya çok faydası olsa da basur ilerleyen bir hastalıktır ve son evrede ameliyattan başka çare yoktur. Halbuki orta evrelerde ameliyatsız basur tedavileri de uygulanabilmektedir.

Bu nedenle basur hastalarının doktora gitmelerini şiddetle önermekteyiz.

İlgili yazı:Basura doktor nasıl bakar ?